A betiltott magyar gárda egyenruháját viselő emberek megakadályozták, hogy a helyi romák bejussanak a Jobbik hajdúhadházi választási nagygyűlésére vasárnap - közölte Lakatos Zsolt Bátor, a helyi roma civil szervezet vezetője.

Nem eresztettek be tíz romát a betiltott Magyar Gárda tagjai Szegedi Csanád hajdúhadházi választási gyűlésére vasárnap, állítja Lakatos Zsolt Bátor, a helyi roma civil szervezet vezetője. Tájékoztatása szerint mintegy tízen szerettek volna bemenni a választási gyűlésre, amelynek előadója Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője és a párt helyi képviselőjelöltje volt.

A roma szervezet képviselői kérdéseket akartak feltenni a fórumon azzal kapcsolatban, milyen elképzelései vannak a pártnak egy olyan településen, ahol nagyszámú roma lakosság él - mondta Lakatos Zsolt Bátor.

Szavai szerint gárda-egyenruhás férfiak állták útjukat, s közölték, hogy az egyébként plakátokon nyilvánosnak hirdetett rendezvény zártkörű, oda "cigányok nem mehetnek be".
hirdetés

A helyi roma vezető szerint atrocitásra nem került sor, de később megpróbáltak bejutni a Jobbik hajdúböszörményi nagygyűlésére is, azonban oda sem engedték be őket.

A Jobbik közleményben tagadta a történteket. Szerintük a gárdisták csak az előadók személye körül álltak, a romák részt vehettek a fórumon. A párt véleménye szerint a betiltott és feloszlatott magyar gárda tagjai a betiltott és feloszlatott szervezet "új, legális egyenruháját" viselték.

A helyi roma civil szervezet értesítette az ügyről a helyi választási irodát

A bejegyzés trackback címe:

https://helota.blog.hu/api/trackback/id/tr101857812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.27. 18:24:45

Ezt az országot még Magyarországnak hívják és nem Orkisztánnak te kis köcsög, na megy a blogot a szar összegyüjtve posztomba a sajatgondolat.blog.hu-n
süti beállítások módosítása